Onze groep 4 heeft dit schooljaar 6 jongens en 11 meisjes.
We zijn een gezellige, diverse groep die heel hard kan werken!


Meneer Mike is de leerkracht. Hij is de hele week in de groep.

De kinderen krijgen veel ondersteuning van diverse collega's.
Er is ondersteuning van Juf Feia (onderwijsassistent) op maandagochtend t/m donderdagochtend.
Er is ondersteuning van juf Juul op maandagmiddag.
Juf Anniek doet een stukje Bareka (rekenen).
Juf Monique ondersteunt op donderdag.
Op donderdag en vrijdag is een stagiaire, meneer Richard aanwezig. Hij is een student onderwijsassistent.


We besteden in groep 4 zeer veel aandacht aan het lezen. Op veel momenten kunnen de kinderen extra lezen.

Begrijpend lezen doen we vanaf groep 4 met Nieuwsbegrip. Dit zijn losse teksten over onderwerpen die in het nieuws zijn. De kinderen vinden de onderwerpen zeer interessant! Deze teksten krijgt uw kind mee naar huis zodat u ze thuis nog eens kunt lezen.

Rekenen: dit schooljaar werken we hard aan het optellen en aftrekken onder 100, en ook alle tafels van 1 t/m 10 zullen worden aangeleerd en heel veel geoefend. 

Wij werken op de Straap vanaf groep 3 met de rekenmethode 'Getal en ruimte Junior'. Deze methode bestaat uit 9 blokken van ongeveer 4 weken. De kinderen krijgen op maandag een voorbereidende les op een nieuw te leren doel. Op dinsdag en woensdag wordt er uitleg geven en mee geoefend. Op donderdag gaan we de som in een verhaaltje / context gebruiken en op vrijdag is altijd een 'weet je nog' les waarin herhaald wordt wat al eerder is aangeboden. Elk nieuw blok wordt er een ouderbrief verstuurd.

Taal gaat vanaf groep 4 vanuit een echt taalboek. Dat is best even wennen en daarom nemen we de kinderen de eerste periode nog mee aan de hand om er wegwijs in te worden.
We doen veel aan woordenschat, zelfstandige naamwoorden, lidwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en voorzetsels. Schrijven en spreken is ook een belangrijk onderdeel dat wekelijks langskomt.

Naast rekenen en taal doen we in groep 4 veel aan spelling, schrijven en muziek. Ook crea en verkeer zijn vakken die we regelmatig doen.

Gym is op maandag en donderdag.

Na de kerstvakantie gaan we starten met de boekenkring. U krijgt tegen die tijd een rooster wie wanneer aan de beurt is.
U bent altijd welkom om 's ochtends uw kind naar de klas te brengen, zo gauw de corona maatregelen het toestaan.

Heeft u nog vragen, opmerkingen, onduidelijkheden, bijzonderheden of wat dan ook? Neem dan contact op via Social Schools of maak een afspraak met mij.

Tot ziens in groep 4!